Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbař na Frýdecko-Místecku zemřel po pádu ze srázu

19. 10. 2017

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes, v úterý 17. října, u smrtelného úrazu na Frýdecko-Místecku. Operátoři ZZS přijali před půl jedenáctou dopoledne tísňové volání z terénu, poblíž obce Návsí. Nahlášen byl pád muže ze skály s bezvědomím postiženého. Na místo vyrazila nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, a to ze stanoviště v Jablunkově. Na pomoc byl zároveň vyslán vrtulník LZS z Ostravy. O spolupráci na zásahu byli požádání policisté, hasiči a horská služba.

 

Na odlehlé místo události v lese přijela jako první hlídka policie, jejíž příslušníci ihned zahájili srdečné masáž, protože u pacienta došlo k zástavě srdeční činnosti. Záhy dorazila na pomoc pozemní posádka ZZS, poté hasiči a vrtulník, nakonec také horská služba.

Osmašedesátiletý muž měl při sběru hub spadnout ze skalnatého srázu, z výšky okolo patnácti metrů, přičemž dopadl do potoka. Záchranáři pokračovali ve snaze o záchranu postiženého rozšířenou resuscitací, a to za použití přístrojového vybavení a léků. Ani po několika desítkách minut se jim však nepodařilo obnovit činnost pacientova srdce a lékař musel nakonec konstatovat jeho smrt. Muž na místě podlehl svému vážnému poranění.