Jdi na obsah Jdi na menu
 


První motorkář po zimě skončil ve vrtulníku, pak bourali další dva

8. 4. 2014

První motorkář po zimě skončil ve vrtulníku, pak bourali další dva

Třinec / První vážná nehoda motorkáře v letošním roce v regionu se dnes 9.3.2014 odpoledne stala v Třinci. Mladého muže transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Podle svědků měl polámané celé tělo, končetiny a zraněnou hlavu.

Mladému muži, který podle svědků jel rychleji, než měl, nedal přednost řidič osobního auta zprava. Motorkáře náraz do dveří spolujezdce vymrštil pod úhlem 90 stupňů do výšky. Při dopadu se těžce zranil. Havárie se odehrála kousek od 4. základní školy. Auto vyjelo z podjezdu směrem ke garážím, zatímco motocykl jel rovně.
„V autě byl starší pá
n, odhadem pětapadesát let. Jede se tam lehce přes horizont, motorky si nevšiml. Na druhou stranu místo je známé tím, že tady řidiči zapomínají na přednost zprava, a proto je zde dobré předvídat. Motorkáři mohlo být sedmnáct osmnáct let, takže nebyl zkušený a nepředvídal,“ uvedl svědek neštěstí.
Motorkář přezdívaný Bizon sice nehodu přímo neviděl, ale pomáhal při ní. Poznamenal, že mladíkovi při střetu spadla z hlavy helma. „Mluvil s námi, snad přežije. Bohužel podcenil i oblečení. Kraťasy a košile, to je na motorku málo. Kdyby měl kvalitní výbavu, nemusel se tak rozsekat,“ dodal Bizon.
Jen o několik minut později vyjížděli záchranáři k další nehodě motocyklisty do Hnojníku. I zde se střetl stroj s automobilem. Lékařská posádka poskytla pomoc dvaadvacetiletému řidiči s poraněním hrudníku. Skončil v třinecké nemocnici.
„A před osmou hodinou večerní narazil devětatřicetiletý muž na motorce do stromu ve Frýdku-Místku. Měl poraněný hrudník a dolní končetiny. Sanitka postiženého přepravila do Fakultní nemocnice v Ostravě na oddělení urgentního příjmu,“ dodal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.