Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řidička srazila na chodníku rodinu s dětmi

8. 4. 2014

Řidička srazila na chodníku rodinu s dětmi

Jablunkov / V Jablunkově na ulici Dukelské vjela žena (ročník 1955) na chodník, kde srazila rodinu se dvěma dětmi. Podle svědků dopadla po střetu nejhůře matka. "Měla celou hlavu od krve," uvedla starší paní.

FOTO | Jana Gartnerová

„Řidička nebyla pod vlivem alkoholu,“ uvedl Vlastimil Starzyk, policejní mluvčí. Děti měly osm a dvanáct let. Rodiče byli ročník 1979 a 1976.
Nehoda se stala před půl jednou. Záchranáři na místě zjistili, že se jednalo o rodinu polské národnosti. „Všichni účastníci události byli v době zásahu záchranné služby při vědomí. Záchranáři ošetřovali tři zraněné: Pacientka středního věku utrpěla poranění hlavy a horní končetiny. Vzhledem k vážnosti úrazu ji následně pozemní cestou transportovali do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.
S lehčím až středně těžkým poraněním v oblasti hlavy a dolní končetiny poskytly posádky ošetření rovněž muži. V péči záchranářů skončila také desetiletá dívka, a to s lehkým poraněním dolní končetiny. „Oba pacienty jsme předali na chirurgickou ambulanci nemocnice v Třinci. Poslední ze čtveřice chodců, rovněž dívka, byla bez zranění,“ sdělil Humpl.

 

DSC06356.JPG DSC06361.JPG DSC06363.JPG