Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střelec z Jasení

8. 4. 2014

Návsí / V Jasení se dnes 2.4.2014 odpoledne odehrála tragédie. Dvaapadesátiletý muž vzal do ruky zbraň a vystřelil na hlavu devětapadesátileté ženy. Poté se schovával u domu a následně utekl do lesa. Nechtěl se policii vzdát. Nicméně i on byl při zadržení postřelený. Jestli zbraň obrátil proti sobě hned nebo až na útěku, zatím není jasné. Krajská policie potvrdila pouze dva postřelené a víc případ nechtěla komentovat.
 

Oba pacienty transportoval vrtulník do fakultní nemocnice v Ostravě. Mají střelné poranění hlavy a jejich stav je vážný. O jejich děti se nyní starají psychologové. Případ si převzal kraj. Střelba byla důsledkem dlouhodobých sporů mezi mužem a ženou.
Do části obce Návsí jelo několik policejních vozů s doprovodem. Jak psali lidé na FB, v místě neštěstí, což je ve směru z Návsí na Milíkov vpravo za hospodou, které lidé říkají u Karlose, byly hotové manévry.
Dokud policisté pachatele nedopadli, celý prostor ohradili a nikoho do lokality nepustili, aby nedošlo k dalšímu zranění. Informace od různých zdrojů se v počtu postřelených lišily. Jelikož oficiální místa odmítala cokoliv říct, dotazovali jsme se obyvatel, kteří bydlí v okolí.
Krajská policie uvedla, že krizoví interventi se ujali péče o blízké zraněných účastníků incidentu. Jde o nezletilé a péče o ně bude trvat delší dobu. Podle našich posledních informací nešlo o manželský pár, ale o spor zetě a tchýně, který vygradoval osudnou střelbou.